Bemutatkozás

Az Alcufer Kft. 1990. március 30-án alakult meg. A társaság irányítását a cégalapító-tulaj-donos Horváth Ferenc 1990-től 2005-ig végezte.

 

1.jpgVezetése alatt a kisvállalkozás a magyar hulladékipar egyik legjelentősebb vállalkozásává vált. 2004 óta tagja az 500 legnagyobb árbevételt és adó-teljesítményt fel-mutató magyarországi vállalkozás-nak. Az alapító-tulajdonos elhunytát követően a vállalat irányítását két fia, Horváth Ferenc és Horváth Ernő vette át, akik korábban helyettes vezetőként dolgoztak a cégnél.

 

Vállalkozásunk hulladékkereskedelemmel, feldolgozással, hasznosítással, veszélyes hulladék kezeléssel és szállítással foglalkozik. Évi több, mint 600 ezer tonna újrahasznosítható hulladék forgalmazásunkkal a hulladékpiacon meghatározó szerepet töltünk be. Begyűjtési területünkön 19 telephelyen állunk partnereink rendelkezésére, valamint együttműködő vállalkozásokon keresztül további 38 városban vásárolunk fel hasznosítható hulladékokat, így begyűjtő hálózatunkat sikerült országos szintre kiterjeszteni.

 

385 fő állandó dolgozóval, 210 db közúti szállítóeszközzel, 190 db anyagmozgató és hulladék feldolgozó munkagéppel, 40 db privát vasúti kocsival, 18 db környezetvédelmi hatóságok által engedélyezett, a kor színvonalának megfelelő szigeteléssel, kármentővel és ellenőrző szivárgóval ellátott veszélyes hulladéktároló csarnokkal rendelkezünk. Gyűjtőkonténereink száma meghaladja a 4000 darabot. Ebből több mint 900 az ICTS rendszerű szállításhoz használható gördülőkonténer, amihez 120 db multilift konténerszállító tehergépkocsit tudunk biztosítani.

Értékesítés tekintetében hazai, osztrák, olasz, német, szlovák és szlovén felhasználók közvetlen szállítói vagyunk. 

 

1998 óta az ISO 9002 minőségbiztosítási rendszer szerint működünk, az ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszerünket 2001-ben tanúsították. Munkánk során minden esetben a partnerek maximális kiszolgálására és a környezet megóvására törekszünk. Alapkövetelménynek tekintjük, hogy tevékenységünk megfeleljen a jogszabályi előírásoknak és vállalt kötelezettségeinknek. Műszaki fejlesztésekkel, új beruházásokkal folyamatosan korszerűsítjük eszközeinket, építjük, alakítjuk telephelyeinket. Az EU normákat követve a hulladékok kezelésére, feldolgozására környezetbarát eljárásokat vezetünk be.


 

2.jpg

 

3.jpg

Terveink között szerepel az újrahasznosítás arányának javítása a begyűjtött mennyiség növelésével, illetve eddig nem hasznosított hulladékok feldolgozásával és a termelés folyamatába másodnyersanyagként történő visszaforgatásával.

 

Társaságunk tagja a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének, továbbá a vonatkozó jogszabályok szerint speciális kezelést igénylő kiselejtezett gépkocsik visszagyűjtését és hasznosítását koordináló CAR-REC Nonprofit Kft-nek.

 

Az ALCUFER-csoport hulladékbegyűjtéssel és hasznosítással foglalkozó vállalatai – ALCUFER Kft., MÉH Zrt., E-Elektra Zrt., E-Hull Kft. – éves szinten 800 ezer tonnát meghaladó hulladék újrahasznosításáról gondoskodik és több mint 750 dolgozónak biztosítanak folyamatos munkát.

 

 

Gyirmót Hotel Aranyhal Étterem CAR-REC E-ELEKTRA MÉH
Gyirmót Hotel logó Aranyhal Étterem logó CAR-REC logó E-ELEKTRA logó Melléktermék És Hulladékfeldolgozó
További információ > További információ > További információ > További információ > További információ >