Autóbontás

Társaságunk a CAR-REC Gépjárműroncs-kezelő Nonprofit Közhasznú Kft. alapító tagjaként vesz részt a hulladékká vált gépjárművek országos visszavevő hálózatának működésében. A regionális nemzeti közlekedési hatóságok által regisztrált bontó-hulladékkezelő telephálózatunkkal és alvállalkozók bevonásával biztosítjuk a forgalomból történő kivonás során a gépjárművek átvételét, bontását és hasznosítását.

 

A hulladékká vált gépjárművek bontását kidolgozott belső utasítások alapján végezzük. A bontás előtti tárolás külön csapadékvízgyűjtő rendszerrel, olaj- és iszapleválasztó műtárggyal ellátott térbeton felületen történik. A roncsautók veszélyes anyagainak eltávolítása és előbontása mobil vagy telepített szárazra fektető berendezés, valamint speciális kézi szerszámok igénybevételével történik, ezt követően shredder-berendezésen folytatódik a feldolgozás. 

 

A bontás folyamán keletkező fémhulladékokat másodnyersanyaggá történő előkészítést (shredderezést) követően kohászati alapanyagként értékesítjük. A nem fémes anyagok anyagában történő, illetve energetikai célú hasznosítását (műanyag, üveg, gumi) hazai és külföldi hulladékkezelő partereink bevonásával biztosítjuk. A veszélyes hulladékok elhelyezése hulladékégetőben, speciális műszaki védelemmel ellátott lerakón történik. A jogszabályokban előírt növekvő hasznosítási arányokat (95% hasznosítási arány elérése 2015. január 1-ig) egyetemi partnerekkel, kutatóintézetekkel, együttműködő vállalkozásokkal hazai- és nemzetközi innovációs és kutatás-fejlesztési projektekben végzett fejlesztésekkel kívánjuk elérni. Ezen kívül komoly energiákat fordítunk a lakosság környezettudatosságának növelésére is.

 

Projektvezető:

 

Dr. Fórián István        Tel.: +36 96 518 895            E-mail: istvan.forian@carrec.hu

Gyirmót Hotel Aranyhal Étterem CAR-REC E-ELEKTRA MÉH
Gyirmót Hotel logó Aranyhal Étterem logó CAR-REC logó E-ELEKTRA logó Melléktermék És Hulladékfeldolgozó
További információ > További információ > További információ > További információ > További információ >